EMİTT katılan Erzincan, kurulan stantta yöresel ürünlerini ve kültürel özelliklerini yerli ve yabancı misafirlere tanıttı.


Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Erzincan, kentin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı için stant kurdu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda yörenin  tulum peyniri, keşkeği, cevizi, tava leblebisi, pestil gibi yöresel ürünleri tanıtıldı. Bunun yanı sıra özenle yapılan bakır işlemesi ürünleri de vatandaşların beğenisine sunuldu. Standı ziyaret eden vatandaşlara ise keşkek ikram edildi.

Erzincan’ı tanıttık
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, fuarda ziyaretçilere Erzincan’ı tanıttıklarını belirterek, "Buradaki fuar uluslararası bir fuar olduğu için biz de Erzincan’ın güzel değerlerini, tarihini ve turistik değerlerini tanıtmak istiyoruz. Burada Erzincan’ın Ergan Dağı var kış sporları yapılıyor. Keza Refahiye, İliç ve diğer ilçelerimizde Erzincan’a ait güzel değerlerimiz var. Ayrıca doğa güzelliklerimiz de var. Yazın çeşitli su sporları ve doğa sporları yapılıyor. Bunların daha çok yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Erzincan iki stand açtı
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise, "Burada Türkiye’nin her tarafından illerimiz kendilerini turistik açıdan hangi fırsatları insanlara sunabiliriz onun çabasındalar. Biz de Erzincanlılar olarak burada standımızı açtık. Burada iki tane stant açtık. Bir tanesi tek başına Ergan kayak merkezini tanıtıyor, diğeri de ilçelerimizin tamamındaki turizm bölgelerimizi tüm uluslararası gelen misafirlere 3 gün boyunca tanıtmak amacıyla yapılmış olan bir çalışma. Burada Kemaliye’mizin kanyonunu, Erzincan’ımızdaki yamaç paraşütünü, kayak merkezlerimizi, dünyada nadir yapılan bakır el sanatlarını, yöresel ürünlerimizi turizm açısından ne kadar kaynak varsa hepsini bu stantta sergilemeye çalışıyoruz" diye konuştu.TÜYAP Fuarında, Kemah, Kemaliye ve İliç de Erzincan için ayrılan alanının içerisinde kurdukları standlarla ziyaretçilere ilçelerinin tanıtımlarını yaptılar.

EMİTT Fuarına, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Kemaliye Kaymakamı Alper Çifci,  İliç Kaymakamı Sedat Ateş, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, Erzincanlı Sanayici ve İşadamaları Derneği Başkanı Yavuz Canikli, Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet katıldı.