Erzincan Valisi Abdulkadir DemirErzincan Valisi Abdulkadir Demir, ildeki turizm faaliyetlerini artırarak uluslararası alandaki yatırımları bölgeye çekmek istediklerini söyledi.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Erzincan’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir’de konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden birisi olduğunu hatırlatarak, Bir ülkede turizmin gelişmesi için altyapının çok iyi olması gerektiğini belirtti. Demir açıklamasında; “Yolların güzel olması, ulaşım araçlarının gelişmiş olması, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gereklidir.

Erzincan, turizm maksatlı yapılacak ziyaretlerde tüm kesimlere hitap eden bir konumundadır. Son zamanlarda karayollarındaki iyileştirmeler, hava ulaşımı için yapılan büyük yenilik ve yatırımlar ilimizin turizm girdisini önemli ölçüde artıracaktır.

Turizm denilince akla sadece deniz turizminin gelmesi yanlış bir düşüncedir. Bilindiği üzere ilimiz çok önemli turizm ve spor potansiyeline sahiptir. Kültürel zenginliği kadar doğal güzellikleri, coğrafyası ile bir turizm cenneti olan ilimiz; krater gölleri, hızlı akan akarsuları, ekşi su kaplıcası, dağları, yaylaları, vadileri ve her türlü doğa sporlarına imkan tanıyan göz kamaştırıcı coğrafyası ile turizmde yepyeni bir geleceğe kucak açmaktadır. Hedefimiz; ilimizin sahip olduğu bu potansiyelleri ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtarak turizm yatırımlarının bölgemize yönlendirilmesidir. Dün türkülere ve şiirlere ilham kaynağı olan karlı dağlar, yalçın kayalıklar, çiçekli yaylalar, Fırat’ta şaha kalkmış azgın sular, şimdi doğa sporlarının yapılmasına en müsait zemin ve turizme kazandırılması gereken bir zenginlik olarak karşımızda durmaktadır” şeklinde ifade etti

Doğa sporlarının profesyonel düzeyde yapılması ve Erzincan’ın doğa sporları açısından bir cazibe merkezi haline getirilmesi için gerekli her türlü çalışma yapıldığını kaydeden Erzincan Valisi Abdulkadir Demir; “Bu çalışmalar sonucunda ilimizde 2009 yılı içinde Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası 5. ayağı, Erzincan Kupası Türkiye Rafting Şampiyonası ve Kemaliye Doğa Sporları Şenliği, Dağcılık faaliyeti kapsamında 13. Uluslararası Esence Yedigöller Dağcılık Şenliği yapılmıştır. Bu yarışmalara yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda sporcu katılmıştır. Ergan dağı kayak tesislerinin 2009 yılı içinde yolu yapılmış, teleferik tesislerinin ihalesi hazırlıkları devam etmektedir. Ayrıca tarihi mirasımızın turizme kazandırılması için Altıntepe kazı çalışması, Saztepe kazı Çalışması, Valilik Binası Onarımı, Kemah Kalesindeki kazı ve restore çalışması, Taşçı Hamamının Restore edilmesi, Nafiz Paşa Hamamı, Çadırcı Hamamı, Erzincan Kale Kapısının Onarımı, Tarihi Kemaliye Evlerinin onarımı, Kemaliye Sokak Sağlıklaştırması çalışmaları yürütülmektedir.

Turizm potansiyelinin artırılması ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansıyacaktır. İlimizin turizm potansiyelinin artırılması adına tüm kişi ve kuruluşların üzerine düşen görevleri, eksiksiz yerine getirmeleri gerekmektedir. Turizm sektörü vasıtasıyla edineceğimiz olumlu imaj, diğer alanlardaki çalışmalarımıza büyük katkı sağlayacağı gibi, sosyal ve ekonomik bütün gelişmelerde ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü edinmemizin yolunu açacaktır” dedi.