İliç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce yürütülen 'Dokuyan Eller' projesi, ilçedeki bayanların el becerilerini geliştirmeye katkı sağlıyor.


Bayanlar, ahşap boyama, tel kırma, kurdele yapımı gibi kurslara katılarak, el becerisi konusunda kendi yeteneklerini geliştiriyor. 55 bayan kursiyerin katıldığı projede, bayanlar birbirinden ilginç eserler yapmayı başardı.

Yürütülen proje hakkında bilgi veren İliç Halk Eğitim Merkezi Müdürü AlparslanKeklik, 'Dokuyan Eller' projesine İliçli bayanların yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı. Keklik, "İliç'in yerli halkı olduğu gibi, İliç'te memur olarak çalışanların eşleri ve çocukları da el becerisini geliştiren kurslara ilgi göstermekteler. 2012 Ekim ayında başlayan kurslarımıza ahşap boyamaya 15; tel kırmaya 1. dönem 16, 2. dönemde 24; kurdele kursuna ise 16 bayan kursiyerimiz katılmaktadır. Mayıs ayında sona erecek projemize Anagold Madencilik AŞ büyük maddi kaynak sağlamaktadır. Evde oturan bayanların el becerilerini geliştirmek, meslek sahibi yapmak, insanlar arasında kaynaşmayı sağlamak için de bu kurslar çok önemli." dedi.

Ahşap boyama öğreticisi Aşkın Çankaya, "Bayanlar evlerinde boş oturmaktansa, ellerinden gelebilecek yeteneklerini eğitimle öğrenerek ortaya çıkarmaları, yaptıkları işleri değerlendirmeleri, hatta satış yapmaları kadar güzel bir konu olamaz. Mutfakta hamur işleriyle uğraşmaları, gizli yeteneklerini ortaya çıkararak sanat ile uğraşmaları çok güzel bir olay. İliç'teki bayanların kabiliyetleri, yetenekleriyle birleşince çok güzel ahşap boyama işleri ortaya çıkmaktadır." şeklinde konuştu.

Kursa katılan İliçli bayanlar, yaptıkları çalışmalar ile tüm becerilerini ortaya koyarken, kurs süresince yapılan çalışmalar açılacak kermeste satışa sunulacak. Kermesten elde edilecek gelir ise İliç İmam Hatip Lisesi'ne bağışlanacak.