Erzincan merkeze bağlı Çağlayan Beldesi'nde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Çağlayan'da meydana gelen 4.9'luk bu depremin hemen ardından 3.2'lik bir sarsıntı oldu. Bu sarsıntının ardından ise yine Erzincan 3.1'lik bir artçı sarsıntıyla sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verdiği bilgiye göre, bugün saat 10.37'de merkez üssü, kent merkezine 21 kilometre uzaklıktaki Çağlayan Beldesi olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Korku ve paniğe yolaçan depremde ilk belirlemelere göre bazı binalarda hasar meydana geldi. Yerin 3.2 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle birlikte vatandaşlar açık alanlara çıktı.

Durum tespiti yapıldı


Çağlayan Belediye Başkanı Çetin Çay, yaptığı açıklamada, depremin merkez üssü olan beldede ilk tespitlere göre can ve mal kaybı olmadığını bildirdi. Çay, deprem sonrası bütün mahalleleri gezerek durum
tespitine başladıklarını belirttti.

Başkan Çay, "Şu anda tespit edilen herhangi bir zarar yok. Vatandaşlarımız korkudan dolayı sokaklarda. Beldeye bağlı köylerde muhtarlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir can kaybı veya hasar söz konusu değil" diye konuştu.

Kızılay İş  Merkezi'nde çatlaklar oluştu

Öte yandan depremin hissedildiği Erzincan kent merkezinde Kızılay'a ait iş merkezinde küçük çaplı çatlaklar oluştu. İş merkezinin A ve B bloklarını bağlayan bölümde tuvaletlerin bulunduğu bölgede duvarlarda çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

Bu arada Kandilli Rasathanesi ilk olarak depremin büyüklüğünü 4.9 olarak belirtirken, daha sonra 5 olarak açıkladı.