Kemah Kömür köyünde bulunan tuz ocağında, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları tuz üretimine de yansıdı.

Kemah’ta 3000 yıllık geçmişe sahip olan tuz ocağında hava sıcaklığının yüksek seyretmesi üretimini artırdı.

Kemah Tuz Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tanrıkulu, hava sıaklıklarının artmasının tuz üretimine yansıdığını söyledi.

Zor şartlarda ve 3 ay gibi kısa sürede üretim yaptıklarını belirten Tanrıkulu, Doğal yöntemlerle üretilen Kemah Tuzu’nun içerisinde hiçbir kimyasal katkı maddesi ve ağır metalleri barındırmadığını da dikkat çekti.

Kemah Tuzunun gıdaların raf ömrünü artırdığını söyleyen Metin Tanrıkulu, tesisi modern bir işletmeye dönüştürdük. Yıl içerisinde 2 bin tona yakın üretim kapasitesine sahibiz. Kemah tuzuna hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun talep var” şeklinde konuştu.