Erzincan’da Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında maske ve siper maske üretimi yapılıyor.

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi maske üretimine başlarken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde ise 3D yazıcılarla kadar 7 bin 175 siper maske üretimi yapıldı.


Erzincan Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve 8 İlçe Halk Eğitim Merkezi olmak üzere toplam 9 Halk Eğitim Merkezi ve Hacı Ali Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gönüllü öğretmen, usta öğretici ve kursiyerler tarafından maske üretimi tüm hızıyla devam ediyor.


Erzincan Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yürütülen maske üretim çalışmalarını inceleyen Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, emeği geçenleri tebrik etti.


3D yazıcılar kullanılıyor

Vali Aslantaş konu ile ilgili yaptığı açıklama da, 143 usta öğretici, öğretmen ve kursiyerimiz tarafından 100 adet makine ile gönüllü olarak hizmet vererek günlük ortalama 10 bin maske üretiliyor. Bununla beraber Erzincan Mesleki Eğitim Merkezimiz, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ve Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde 3D yazıcılar kullanılarak siper maske üretimi yapılmaktadır. Şu ana kadar sağlık çalışanlarımız için 250 adet siper maske üretilmiş olup bunlardan 120 tanesi İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Ayrıca Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde 3D yazıcılarla gençlik liderlerinin öncülüğünde antrenörler ve gönüllülerin katılımıyla, sağlık çalışanları, güvenlik görevlilerimiz ve sahada çalışan personellerimiz için korumalı maske üretimi devam ediyor. Burada şimdiye kadar 7 bin 175 siper maske üretimi yapılmış olup, yaklaşık 9 bin adet daha üretim yapılması planlanıyor. Toplum olarak hepimizin kenetlenmesi gerektiği bugünlerde bizler de milli bir seferberlik ruhuyla çalışmaya devam edeceğiz. Bu zor günlerimizde gönüllü olarak fedakarca çalışan personellerimiz tebrik ediyorum” dedi.