Teknolojinin nimetlerine imamlar da kayıtsız kalmadı. Güngören Belediyesi tarafından kendilerine tablet bilgisayar hediye edilen imamlar, Cuma hutbesini cemaate tablet bilgisayardan verdi.


Güngören Belediyesi ilçe sınırları içindeki camilerde görev yapan 50 imama tablet bilgisayar hediye etti. Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hediye edilen tabletlerle imamlar, vaaz ve hutbelerini kağıt yerine tabletten okuyup, internet bağlantısı sayesinde her türlü dini soruya anında cevap verebilecek. Güngörenli imamlar, kendilerine hediye edilen tabletlerle ilk kez Cuma hutbesi verdi.

Cemaat hutbeyi tabletten dinledi
Cuma hutbesini tablet bilgisayardan veren Kuyulu Cami İmamı Mehmet Şenyiğit, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Güngören müftülüğümüz ve belediyemizin bizlere bir hediye takdiminde böyle teknoloji cihazlarıyla birlikte teknolojiyi takip ediyorduk. Yine bu andan itibaren teknolojiyi takip ederek inşallah vaazlarımızı ve hutbelerimizi bu cihazlarla birlikte cemaatimize sunacağız. Cihazın üzerine soruları kendi elimizle bile yazabiliyoruz. Aynı şekilde hazır soruları alıp cemaatimize uygulayabiliyoruz. Kalem, defter, kitaplar artık bunun içine girdi. Her tarafa götürebileceğimiz, her tarafta çıkarıp fetva verebileceğimiz bir şey" dedi.

Tabletleri imamlara hediye eden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ise, "Biz inancımızı doğru bir şekilde, en güzel şekilde yaymak istiyorsak bütün imkanları kullanmak lazım. Teknoloji de insan için bir araçsa dinimiz için de kullanılması güzeldir. Hem din görevlileri olması nedeniyle sürekli milletimize hizmet veren, bu konuda fedakarca çalışan imamlarımıza bir hediye oldu, hem de dinin öğretilmesi aşamasında çok daha iyi bir enstrüman oldu" şeklinde konuştu.