Erzincan’da vişne hasadı yapılmaya başlandı.  Sanayi meyveciliğine yönelik tesis edilen vişne bahçelerinde bereketli bir sezon yaşanıyor.

 

Kentte vişne haşatının startı, Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Tunay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Kırtıloğlu'nun katılımıyla verildi.

 

Erzincan'da sanayi meyveciliğinin gelişmesine katkı sağlayan ve 95 ülkeye vişne ihracatı yapan Tuncer Kırtıloğlu, demonstrasyon bahçesi niteliğinde kurdukları 130 dekarlık alanda vişne hasadına başladıklarını ifade etti. Kırtıloğlu, meyve bahçesi tesislerinde yarı bodur çeşitleri kullanarak modern bahçe tekniklerini kullandıklarını da söyledi.

 

Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Erzincan Valiliği olarak Erzincan'da tarıma yönelik tüm yatırımları desteklediklerini belirterek, “Hedefimiz tarımdan elde ettiğimiz geliri artırmak. bu anlamda uluslararası düzeyde tarıma yatırım yapan firmaları bölgeye çekmek. Erzincan gerek iklim gerekse toprak yapısı itibarıyla farklı tarım ürünlerinin üretilmesinde çok uygun bir ortam. Biz bu ortamı en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz" dedi.