Güzelim ilimiz Erzincan”ın adını son zamanlarda gerek yazılı ve gerekse görsel basında sıkça duyar olduk.
Sebebi ise terör olayları.

Erzincan- Kemah yolu Acemoğlu Boğazı mevkiinde öldürülen masum teyzemiz, Erzincan-Tunceli karayolunda araç yakma, yol kesme ve vatandaşlara düzenlenen saldırılar ilimizin terörle anılmasına neden oluyor.

Ve bu durum bizleri çok rahatsız ediyor. Eminimki her Erzincanlı da bundan çok rahatsız oluyor.  

Beyler gelin her zamankinden daha fazla birlik olalım. Geçmiş de nasıl birlik olup teröre karşı yürüyüşler yapıp tek Yürek olduysak bu günde onu yapalım. Yapalım ki ülkemize örnek olalım bu duyarlılığı herkese gösterelim.

Sivil toplum kuruluşlarına, derneklere vakıflara ve de herkese büyük iş ve görev düşüyor.

Varsa içimize nifak sokan o hainleri bertaraf edelim. Hep bereber el ele verelim dış güçlerin oyuncağı olanlara göz açtırmayalım. Şirin Erzincan’ımızı bu hainlerden koruyalım.

Erzincan Kemah karayolunda sivillere yönelik yapılan saldırılının ardından yakalan terör örgütü mensubunun hastaneye sokulmaması, önünün kesilmesi “biz böyle katillerin ölüsünü bile görmek istemiyoruz” diye halkın tepkisini ortaya koyarak haykırması vatan sevgisinin en önemli örneği değilmi?

Beyler bu ülke hepimizin. Gelin bir olalım diri olalım hep beraber olalım bu ülke hepimize yeter dış güçlerin maşası olmayılım. Dünya'da Türkiye kadar güzel başka ülke yok.

Erzincan’ın kendine öz güzellikleri hiç bir yerde yok, gelin bu güzellikleri  hep beraber yaşayalım.