Ey Rabbimiz! Türkiye’nin içinde bulunduğu şu durumdan bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır.

Başbakanımızın sözü üzerine asırlar boyunca bir olalım, beraber olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Tehdit tektir; tehdit Türkiye’nin geleceğinedir.

Tehlike bitmiş değildir. Türkiye coğrafi konum olarak Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının merkezi olma özelliğine sahip tek stratejik ülkedir. Her an, her daim uyanık olmak zorundayız.

Türkiye’nin tekrar güçlü olması için birbirimize güven duymayı ve birlikte hareket etmeye ihtiyacı olduğunu "Türkiye dünyaya meydan okur" başlıklı yazımda toplum inancının kardeşlik, birlik, beraberlik içinde, parti, görüş farkı gözetmeden Türkiye’de barışın, huzurun olması için insanların akın akın o bombalara, mermilere, tanklara meydan okuyarak, elindeki tek silahı Türk bayrağı olan Aziz Millet’in kanı ve canı pahasına cansiperane direnişini Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrısı üzerine üstün bir cesaret göstererek, Türkiye tüm dünyaya meydan okudu.
Asırlara bedel bir günle, tekrardan tarih yazmaya başladık.

Zengin kültürümüze, değerlerimize, insanı insan yapan sözlerimizle, söylenen her yürekli kelimenin kıymetini bilerek, insanlığa faydalı olalım.

Açılan yeni yolda hep birlikte konuşarak düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı alışkanlık haline getirelim, öğrenerek değişelim, huzurlu yaşamayı sürdürelim ve el ele büyük Türkiye’mizi inşa edelim.

Bu millet, istiklalimizin ve istikbalimizin bedelini çok ağır ödemiştir.

Bize cesaretlerini, ruhlarını, bu cennet vatanı ve sevdiklerini emanet bırakan Aziz Şehitlerimizi asla unutmayacağız. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Bu Vatan imanımızla, bu Bayrak kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacak, bu Ezanlar semalarımızda sonsuza dek yankılanacak!

Bu neslin inancı ile Türkiye’nin dünya önderi olması yolunda gösterdiği bu zafer, özyurdumuzun  genlerini taşıyan ve Dünya’nın her noktasında yaşayan her bireyle gönülleri birleştirilmiş Türkiye’nin geleceği olmalıyız.