Kemah’ta yöresel mimariye uygun olarak yapılacak olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutlarının inşaatına başlandı.


Kemah’ın 20 yıldır yapılmasını beklediği TOKİ konutları inşaatında ilk kazma vuruldu. Yöreye özgün olarak inşa edilecek konutlar, modern ve yöresel mimarinin izlerini taşıyacak.

.
Konu ile igili açıklamalarda bulunan Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, TOKİ konutlarının temelinin atılarak inşaatına başlandığını söyledi.


Emeklerimiz boşa çıkmadı
Kemah Kaymakamlığı ve Kemah Belediyesi'nin, ilçenin en önemli eksiği olan konut sorununu çözmek için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile uzun yıllardır yürüttüğü çalışmalar sonucunda ihalenin tamamlandığını ve inşaatın başladığını belirten Başkan Aslan, ‘Emeklerimiz boşa çıkmadı’ dedi.

Başkan Osman Kemal Aslan, TOKİ tarafından Çarşı Mahallesinde, yöresel mimariye uygun olarak inşa edilecek olan 94 konutun, 2+1 ve 3+1 daireler şeklinde olacağını söyledi.


Yöresel mimari de olacak
Başkanı Aslan, “Yöreye özgün olarak inşa edilecek projede, modern ve yöresel mimarinin izleri buluşturulacak. Cephelerde zemin kat seviyesinde taş kaplama, ahşap görünümlü cephe elemanları, payandalar, söveler, dekoratif pencereler ve işlemeli ferforje korkuluklar kullanılacak. Proje tamamlandığında, yerleşim alanı, nitelikli sosyal çevre imkânı ve kente değer katacak yeni bir yaşam merkezi haline gelecek.


Yıl sonunda teslim edilecek
TOKİ konutları tamamlanmasıyla birlikte Kemah'ın en büyük eksikliği olan konut sorunun çözüleceğini ifade eden Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, "20 yıldır hayalini kurduğumuz TOKİ konutları inşaatı başladı. Konutları ve hızlı bir şekilde tamamlayarak bu yılın sonunda hak sahiplerine teslim edeceğiz. Göreve geldiğim ilk günden itibaren ilçemize TOKİ konutları yapılması için çok büyük çaba sarf ettik. Çok şükür verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık” dedi.