Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle, ilçe de değişimin devam edeceğini söyledi.


Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, hayata geçirdikleri projelerle modern bir kent oluşturduklarını söyledi.

Konut sorunu çözüldü
Gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, ilçenin konut sorununu çözdüklerini söyledi. Verdiği toplu konut sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Mehmet Yılmaz, arsa sorununu çözerek TOKİ’nin ilçemize konut yapmasını sağladık. Konutlar bitmek üzere. Vatandaşlarımızıh ev sahibi olma sevincini onlarla birlikte yaşamaktayım”dedi.

Ayakkabı fabrikası kurtarıldı
Yılmaz, “2005 yılında kapatılan Tercan Ayakkabı Fabrikası atıl durumdan kurtararak Erzincan ÜniversitesiTercan meslek Yüksek Okulunu buraya taşıdık. Bu girişimimiz sonucunda yeni bölümler de açılarak öğrenci sayımız arttı” dedi.

Tercan örnek ilçe oldu
Başkan Mehmet Yılmaz, “İlçe merkezinden geçen E-80 Karayolu refüjlerini çimlendirip ağaçlandırdık. E-80 Karayolu üzerine girişimlerimiz sonucu bir üst geçit yapıştırdık. Böylece vatandaşlarımızın bu yoldan geçişleri güvenceye almış olduk. Yaptığımız parklarımızda ve mahallelerimizin muhtelif yerlerinde ağaçlandırmalar yapıp ilçemizin daha güzel görünümkazanmasını sağladık. İlçemizde beş yıl boyunca yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarıyla ve ilçe merkezinin genel temizliğiyle ülkemizde örnek gösterilen şehirlerden biri olmuştur. Yine üç mahallemize çocuklarımızın eğlenceli ve güvenilir oyunlar oynayabileceği üç adet park yaptık” diye konuştu.

İçme suyu sorunu çözüldü
Uzun yıllardan beri bir türlü yapılayamayan Tercan’ın içme suyu ve kanalizasyon sorununu çözdüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, kentin imar planına uygun projeler  hazırlayarak 30 kilometre uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon ile birlikte toplamda 60 kilometrelik iki projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Hastane inşaatı bitiyor
İlçeye Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının yapılamasını sağladıklarına da dikkat çeken Yılmaz, 50 yataklı bölge hastanesi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ve yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacağını da sözlerine ekledi.
Tercan’ın ihiyacı olan sanayi sitesi sorununu çözdüklerini de belirten Başkan Yılmaz, “küçük sanayi sitesinini bitirerek hizmete soktuk” dedi.

Yeni projeler hazır
Yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgilerde veren Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, “yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi ve atık su arıtma tesisini ilçemize kazandıracağız.  Avrupa Birliği ve ülkemizde çeşitli hibe projelerinden faydalanmak isteyen girişimcilerimizin yardım alabileceği proje ofisini ilçemizde açmayı düşünüyoruz. Yeni bir şehirlerarası otobüs terminali ve bölge yetiştiricilerine hitap edecek hayvan pazarı ile modern bir mezbahaneyi ilçemize kazandıracağız. Modern kent parkı ve mesire alanı, yüzme havuzu, İlçe halk pazarı yeri, bayanlar için şehir konağı ve el sanatları pazarı, Tuzla Çayı yürüyüş yolu, ikinci etap toplukonutlar ve park bulunmayan mahallelerimize parklar ile düğün salonu gibi pir çok eseride ilçemize kazandığırağız” şeklinde konuştu. Sebahattin KAPLAN/Erzincan