Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında, Avusturya'dan TIR'larla Erzincan'a getirilen toplam 183 adet büyükbaş hayvan sahiplerine teslim edildi.

DAP kapsamında, büyükbaş hayvan ve ahır yapımı için hibe desteği alan Erzincanlı Faruk Günay ve Selahattin Taşkıran'a ait hayvanlar Avusturya'dan geldi. TIR'larla Erzincan'a getirilen toplam 183 adet simental cinsi büyükbaş hayvan, proje sahiplerine teslim edildi.

Erzincan Yaylabaşı beldesi ve Çatalören köyü civarında yüzde 30 hibe desteği ile yapılan ahırlara getirilen büyükbaş hayvanlar, sahiplerine verildi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Doğu Anadolu Projesi'ne müracaat ettiklerini ve bu müracaatlarının kabul gördüğünü vurgulayan Faruk Günay, proje bedelinin yaklaşık 1 milyon 500 bin TL olduğunu belirtti.

90 adet büyükbaş hayvanın yüzde 40 hibe desteği ile geldiğini, ahırın yapımında ise yine yüzde 30 hibe desteği aldığını ifade eden Günay, bin metrekare ahır alanı ve 150 metrekarede süt sağım alanı yaptıklarını kaydetti. Avusturya'dan gelen hayvanların kombine ırk hayvanlar olduğunu ve bu hayvanların hem kesilip hem de sütlerinden gelir elde edileceğini açıklayan Faruk Günay, proje içinde sıfır faizli, 7 yıl geri ödemeli 600 bin TL kredi kullandığını dile getirdi.