Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, 2009-2010 av sezonunda kaçak olarak avlanan 56 kişiye 35 Bin TL’lik idari para cezası uygularken 45 bin TL’lik tazminat davası açtı. Ayrıca 8 adet av tüfeğine de el konuldu.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği av koruma ekibi ile Jandarma ekiplerinin ortak yaptıkları kontrol sonucu, Erzincan sınırları içerisinde 2009-2010 av sezonunda yasa dışı avlanan onlarca kişiye binlerce lira para cezası uygulandı. 56 şahıs hakkında 4915 sayılı kanun gereğince yasal işlem yapıldı. Yasak bölgede ve belgesiz avlanan 56 avcıya toplam 35 Bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca avcılara 1 adet ayı için 18 bin 500, 1 adet dağ keçisi için 12 bin 500 TL. ile çok sayıda kanatlı hayvan için toplam 45 Bin TL tazminat davası açılarak para cezasına çarptırıldılar.
Konu hakkında bilgi veren Erzincan İl Çevre ve Orman Müdürü Zakir Karartı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğimiz av koruma ekibimiz ile Jandarma komutanlıkları, avcı dernekleri işbirliği içerisinde alınan istihbarat bilgileri değerlendirilerek yapılan kontroller sonucunda ilimizde yasak avlanmanın büyük ölçüde önüne geçildiğini ve 2009-2010 yılı içerisinde usulsüz av yapan avcılara idari para cezası ve yine savcılığa sevk edilerek tazminat davası açıldığını dile getirdi.

2009 yılında da kontrollerin hassasiyetle devam ettiğini, yasak bölgede ve avcılık belgesi almadan avlanan avcılara verilecek para cezalarının ağır olduğunu ve avcıların arazide denetlendiğini bildiren Karartı, ''Ekolojik dengenin korunması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında av kurallarına uymayan avcılara ağır para cezaları verilecek. Ayrıca yaban hayvanlarını korumaya yönelik yapılan çalışmalarda vatandaşımızın ve avcılarımızın bilinçlendirilmesi çok önemli'' diye konuştu. Denetimlerin arttırılması amacıyla yeni av sezonunda çeşitli bölgelerde fahri müfettişlerin de göreve başladığını hatırlatan Karartı, yasak avlanan şahıslara göz açtırılmayacağını vurguladı.