Kemah Sultanmelik Kültür ve Spor Şenlikleri'nin 16'sı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile yapıldı.


Kemah Kaymakamlığı ve Kemah Belediye Başkanlığı'nın birlikte organize ettiği şenlikler, Sultanmelik Türbesi'nin ziyaret edilmesiyle start aldı.

Şenliklerin açılış konuşmasını yapan Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, bu yıl 16.'si düzenlenen Sultanmelik Kültür ve Sanat Festivali'nin yıllardır devam etmesinin bu işe gönül veren Kemahlıların eseri olduğunu dikkat çekti.

Erzincan Valisi  Selman Yenigün ise konuşmasında, Kemahlıların bu şenliği uzun yıllardır sürdürdüğünü belirterek, Kemah'ın gönüllerde farklı yere sahip olduğunu söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da konuşmasında, Kemahlıların yaptıklarıyla dünyaya örnek olduklarını söyledi.

Son günlerde artan terör saldırılarına da değinen Bakan Yıldırım, terör belasını bu ülkenin gündeminden çıkarmaya ahdettiklerini ve karar verdiklerinin altını çizerek, bu kararlılığın bugün, düne göre daha fazla olduğunu ifade etti.

16. Kemah Sultan Melik Kültür ve Spor Festivali'ne katılan Bakan Binali Yıldırım, ilçede Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan çocuk parkı, Kemah Kültürevi ve Türk Telekom Yurdu inşaatında da incelemelerde bulundu.

Sultan Melik Türbesi önündeki karşılama töreni sırasında gençler tarihi kıyafet giyerek Bakan Yıldırım için yazdıkları fermanı okudu.

Festival kapsamında açılan stantları gezerek Kemah ilçesine bağlı köylerde yapılan yöresel ürünleri tadan Yıldırım, daha sonra stantları gezdi. Yıldırım, stantların önünde bulunan saanen keçisini severek festival alanını dolaştı.

Festivale, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanısıra, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Ak Parti İstanbul Milletvekili Sevim Şavaşer, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Kıyı Emniyeti genel Müdürü Salih Orakçı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, EKEV Başkanı Sadık Ağca, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, çok sayıda davetli ve Kemahlılar katıldı.