22. 01. 2018

Erzincan Gazetesi, Et Üreticileri Birliği kuruldu

e-Posta Yazdır PDF

Erzincan’daki et üreticileri, Erzincan Et Üreticileri Birliği’ni kurdu. Et Üreticileri Birliği kuruluş genel kuruluna Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz da katıldı.

Kırmızı et önemli
Genel Kurulda konuşan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, "Hepinizin bildiği gibi kırmızı et başta protein olmak üzere yağ, vitamin ve mineral kaynağı olarak insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle toplumumuzun sağlıklı bireyler yetiştirebilmesi için yeterli miktarda kırmızı et tüketilmesini sağlamamız gerekmektedir. Bu konuda gelişmiş Avrupa Birliği ülkelerindeki kişi başına tüketilen et miktarlarına baktığımızda 19,7 kiloya ulaştığı görülmektedir. Ülkemizde ise bu oran 12 kilogram civarındadır. Burada görüldüğü gibi ülkemizde kişi başına tüketilen et miktarı Avrupa Birliği ülkelerinden düşük durumdadır. Kırmızı Et Üreticileri Birliği gibi bu sektörde çalışan sivil toplum kuruluşlarının görevlerinde biri de bu şekildeki fiyat dalgalanmalarının önüne geçerek üretici ve tüketicilerimizi korumaktır” diye konuştu.

Genel Kurulda konuşan kurucu üyelerden Vahit Erdem, et üreticileri için örgütlenmenin son derece elzem bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, güçlerimizi birleştirelim çağrısında bulundu. Genel kurulda daha sonra Vahit Erdem başkanlığa seçildi.