Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından başlatılan tahıl, yem bitkileri ve bakliyat ekimlerinde sertifikalı tohumluk kullanımının desteklenmesine devam ediliyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan İl Tarım Müdür Vekili Osman Çakır, Tarım Bakanlığı’nın birçok alanda olduğu gibi sertifikalı tohumluk kullanan çiftçileri de desteklediğini söyledi.

Çakır,  “Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız buğdaya dekara 20 kg olmak üzere 5 TL, yoncaya dekara 2,5 kg olmak üzere 5 TL, arpa, yulaf, tritikale ve çavdarda dekara 20 kg olmak üzere 3,5 TL, kuru fasulyeye dekara 10 kg olmak üzere 6 TL, korunga ve fiğe dekara 10 kg olmak üzere 3 TL, patatese dekara 250 kg olmak üzere 20 TL destekleme ödemesi yapacaktır" dedi.

Yararlanmak isteyen çiftçilerin ÇKS kaydı yaptırdıkları ilçe tarım müdürlüğüne başvurmaları gerekmektiğini dile getiren Osman Çakır, Başvurular yazlık ekimler için 25 Ekim 2009, güzlük ekimler için ise 31 Aralık 2009 tarihinde sona erecektir. Başvuru sırasında çiftçilerimizden başvuru dilekçesi, talep formu, tohumluk satış faturası, tohumluk sertifikası fotokopisi ve güncelleştirilmiş ÇKS belgesi istenecektir. Aynı alana aynı yıl içerisinde yazlık ve güzlük ekim yapan çiftçilerimiz her iki ürün için de destekleme başvurusunda bulunabilecektir. Bakanlığımızın destekleme kapsamında tuttuğu bu ürünler ilimiz genelinde binlerce hektarlık alanda yetiştirilmektedir. Erzincan’da sertifikalı tohumluk kullanımı da her geçen yıl daha da artmaktadır. Biz müdürlük olarak tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak çiftçilerimizin başvurularını beklemekteyiz. Sertifikalı tohumluk ekimi yapan çiftçilerimizin desteklemelerden faydalanmak için bir an önce başvurularını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.