18.’inci EMİTT Fuarı’na katılan Erzincan, Kemah ve Kemaliye standlarına katılıcılar yoğun ilgi gösterdi. Fuarda yöresel ürünlerin tanıtımıda yapıldı.

18’inci EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Erzincan, Kemah ve Kemaliye standlarına, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) desteğiyle birlikte TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 18’inci EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda stant açan Erzincan ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Meşhur bakır ürünleri ve el işlerinin sergilendiği stantta ziyaretçilere Erzincan’ın turizmdeki potansiyeline dikkat çekildi.

İki ilçe katıldı
Fuar’da Kemah Kaymakamlığı tarafından kurulan standta ilçeye özgü yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı. Tarihi Kemah Kalesi’nin maketi oluşturularak kurulan standa katılımcılara tulum peyniri ve lavaş ekmeği ikram edildi. EMİTT Fuarda stand kuran Kemaliye Kaymakamlığı’da şehrin yöresel ve kültürel özelliklerini tanıttı. Karanlık kanyonun maketini oluşturarak katılımcılarının dikkatini çeken Kemaliye standında çeşitli ürünlerinin satışıda yapıldı.

Turizm bölgenin geleceği
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’de Kemah ve Kemaliye standlarını ziyaret etti. Katılımcılarla bol bol sohbet eden Vali Akdemir, kentin turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Bölgenin turizm açısından önemini vurgulayan Vali Akdemir, "Bölge olarak en büyük avantajlarımızdan bir tanesi kış turizminin çok ciddi anlamda hem ülkemizde, hem uluslararası arenada ciddi avantajlara sahip olması" dedi.