Kemaliye’de atıl durumda bulunan Bahçe İlkokulu binası restore edilerek müzeye dönüştürülecek.

Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı (KEMAV) Başkanı İsmail Yücel, Kemaliye’nin tarihinde önemli bir yere sahip olan Bahçe İlkokulu binasının restore edilerek müzeye dönüştürüleceğini söyledi.

Başkan Yücel, Kemaliye’de bulunan tarihi Bahçe ilkokulunun atıl durumda bulunan binasını müzeye dönüştüreceğiz. Bir bölümünü Kemaliyeli edebiyatçı Ali Vecdi Bingöl ve Kemaliye’nin yetiştirdiği kültür insanların manevi şahsiyetlerinin yaşatılacağı bir kültür merkezi yapacağız” dedi.  

Bahçe ilkokulunun Cumhuriyet tarihine tanıklık etmiş bir okul olduğuna dikkat çeken Başkan İsmail Yücel, Bu okulu restore ederek kültür ve sanat evi haline getireceğiz. Tarihi binanın restorasyon işini Kemaliyeli işadamı Nurettin Odabaşı tarafından yapılacak”  şeklinde konuştu.

KEMAV hakkında çeşitli bilgilerde veren Başkan Yücel,  vakfın amacının, Kemaliye ve köylerinin sosyal kültürel ve ekonomik yönden kalkınmasına öncülük etmek olduğunu ifade etti.

Kemaliye için önemli hizmetler yürüttükleri de belirten Yücel,  “KEMAV’ın başkanlığını yürütmekten büyük onur duyuyorum. Elimizden geldiği kadarıyla doğduğumuz topraklara hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Hizmetlerimizi Kemaliyelilerden güç alarak yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

KEMAV Başkanı İsmail Yücel, konuşmasının ardından hazırlanan restorasyon projesini Nurettin Odabaşına teslim etti.