Refahiyespor tarafından Refahiye’de içerisinde sporun hemen hemen her dalının yapılabileceği spor kompleksi yapılması için İstanbul’da destek gecesi düzenlendi.

Refahiyespor Kulübü ilçeye spor tesisleri kazandırmak için kolları sıvadı. Geniş kapasiteli bir tesis oluşturmayı hedefleye Refahiyespor yöneticileri, içerisinde sporun her dalının yapılabileceği bir kompleks projesi hazırladı.

Refahiye’de yapılacak tesisinin tanıtımı ve kaynak sağlamak için, Refahiyespor Kulübü ve Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği, Güngören Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gece düzenlediler.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Refahiyespor Kulübü Başkanı Abdulkadir Can, Refahiye’ye bir spor kompleksi kazandırmak için yola çıktıklarını söyledi.

Tesis hakkında çeşitli bilgilerde veren Başkan Can, kompleksin gençlerin spora yönelmesinde de büyük etkisi olacağını ifade etti.

Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Canikli’de konuşmasında, Refahiye’ye yapılacak tesisin gençler için büyük bir şans olduğunu ve tesisin yapımında ellerinden gelecek desteği vereceklerini söyledi. Geceye katılan Erzincan Valisi Abdulkadir Demir’de Refahiye’de yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara çeşitli bilgiler verdi.

Geceye, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Salih Orakçı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı, Erzincan Üniversitesi Vakfı Başkanı Hacı Ali Akın, EKEV Başkanı Sadık Ağca, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, Erzincan Ticaret Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Esnaf Odaları Başkanı Necmettin Ünal, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban, işadmaları ve Refahiyeliler katıldı.