Yıldırım’ın Başkaban olması Erzincan’ın siyasi gündemini değiştirdi.


2 milletvekili ile merkez ve 5 ilçe belediye başkanının da AK Partili olması Erzincanlılara hizmetlerin peş peşe geleceğinin müjdesini veriyor.

AK Parti kurucularından Başbakan Binali Yıldırım bakanlık yaptığı dönemlerde Türkiye’ye eşsiz projeler kazandırarak ismini ölümsüzleştirdi. Başbakan Yıldırım’ın bakanlığı döneminde yapılan ve Boğaz’ın üçüncü incisi olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmary, Körfez Osman Gazi Köprüsü, Karadeniz Sahil Yolu ve İstanbul’da inşaatı devam eden 3. havalanı projesi partili partisiz tüm halk tarafından takdir gördü.

YIldIrIm’ın Başbakan olması Erzincan’da tarihi bir dönemi de başlattı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Erzincan’ın 3 başbakan çıkaran ilk il olması Erzincanlırara büyük gurur yaşattı. Erzincanlıların gözü kulağı şimdi Ankara’da. Türkiye’nin dört bir yanına hizmet götürmüş Başbakan Erzincanlı. Erzincan’ın iki milletvekili var ikisi de AK Partili. Erzincan Belediyesi Başkanı yine AK Parti bir isim. Tüm bunların yanısıra 8 ilçeden 5 ilçe belediye başkanı da AK Partili. Erzincan böyle bir dönemde turizm, tarım, sanayi, sağlık, eğitim başta olmak üzere her alanda diğer illerle olan açık ara geride olma mesafesini kapatmak istiyor.