İliç-Kemaliye karayolunda başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yüzlerce kilogram patlayıcının kullanıldığı çalışmalarda dağlar adeta eritiliyor.

İliç-Kemaliye karayolunda başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yüzlerce kilogram patlayıcının kullanıldığı çalışmalarda dağlar adeta eritiliyor.

2010 yılının ağustos ayına yetiştirilmesi planlanan karayolunda 2 milyon metreküp kaya kazısı ile 13 bin metreküp demirli, demirsiz beton imalatı yapılacak.

15 kilometrelik ilk bölümü 42 milyon TL’ye mal olacak çalışmalarda Kemaliye ilçesine ulaşmak için aşılan ve dev kayalıklardan oluşan dar geçitler için 2 bin ton dinamitin kullanılması bekleniyor.

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 16. Bölge Müdürü Murat Elbir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, E.Ü. Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, bazı kamu kurum yöneticileri, bölgedeki ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları, meclis üyeleri bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Geçmiş yıllarda birçok trafik kazasının meydana geldiği ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği Kemaliye yolunda incelemelerde bulunan protokol üyeleri dinamit patlatılması çalışmalarını da izledi.

Vali Demir, yürütülen yol çalışmasının başta Erzincan olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Erzincan ve çevresinde insanların ulaşılamamanın acını çektiğini belirten Vali Demir; "Bölge halkı ulaşım eksikliğinden dolayı yıllardır büyük zararlar gördü. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın büyük çabası ve desteği ile kuzey-güney koridorunun açılması sağlanacak ve Trabzon’dan Arapgir üzerinden Malatyaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Çalışmaların kış aylarında da aralıksız olarak devam edeceği ve bir süredir ulaşıma kapalı olan İliç-Kemaliye Karayolu’nun kısa sürede açılacağı öğrenildi. Sebahattin KAPLAN/ERZİNCAN