ISO Enstitüsü Bölge Müdürlüğü tarafından Erzincan Valiliği’nde yapılan tetkiklerin ardından Türk Standartları Enstitüsü tarafından onaylandı.


Erzincan Valiliği'nin kamu hizmetlerinin vatandaş odaklı ve uluslararası standartlar çerçevesinde yürütülmesi amacıyla daha önce başlatılan sertifikasyon sürecinin ardından Erzincan Valiliği TS-EN-ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Standardı Belgesini aldı.

Onaylanan TS-EN-ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Standardı Belgesi ile flamasını TSE Bölge Müdürü İbrahim Seyhan Valiliği ziyaret ederek Vali Abdurrahman Akdemir’e takdim etti.

TSE Tetkik Uzmanı Kayhan Gözgeç ve Erzincan TSE Temsilcisi Murat Bayram’ın da eşlik ettiği ziyarette Kalite Yönetim Sistemi Standardı Belgesini alan Vali Akdemir bölgemizdeki ISO Kalite Belgesi alan tek Valiliğin Erzincan Valiliği olduğu açıklamasında bulundu.

Erzincan Valiliği tarafından yürütülen hizmetlerin uluslararası standartlar çerçevesinde gerçekleştirileceğini dile getiren Vali Abdurrahman Akdemir; “Erzincan Valiliği kamu hizmetlerini uluslararası bir standart olan ISO-9000 kalite yönetim sistemi standartları çerçevesinde verecektir. Kamu hizmetlerinin odağında mutlaka vatandaş memnuniyeti olması gerekiyor. Vatandaşa ve kurumlara verilen hizmetin en kısa sürede ve ilk defa hatasız verilmesidir. Vatandaşları sabırla dinlemek ve iyi anlamak ve vatandaşın anlayabildiği dilde konuşmak, vatandaşa nezaket göstermek ve zamanla vatandaşın güvenini sağlamak gerekir. Bu amaçla yaptığımız çalışmanın Erzincan’a hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.