Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 4 başlıkta yürütttükleri yeşil alan çalışmalarıyla Erzincan’ı Türkiye’nin en yeşil kenti yapacaklarını söyledi.

Erzincan’da alt yapı çalışmalarını tamamlandığı bölgelerde üstyapı çalışmalarını başladığını belirten Başkan Başsoy, “çalışmalarımız hızla devam ettiğini ifade etti.

Her mahalleye eşit hizmet
Erzincan’da mahalle ayrımı yapmadan, her mahalleye eşit hizmet götürdüklerini de belirten Başsoy, “mahallelerimizde ailelerin ve çocukların hoş vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturma gayretindeyiz. Çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak ve onların güvenli ortamlarda enerjilerini atabilmelerini sağlamak için yeni parkların yapım çalışmalarına hızla devam ediyoruz” dedi.

Daha yeşil bir Erzincan
Kent merkezinde önemli yeşil alan çalışmalarının startını verdiklerini de söyleyen Başkan Başsoy, “Erzincan’ı ülkemizin en yeşil kenti yapmak istiyoruz. Yeşil alan hedefimizi yakalamak için 4 ana başlıkta çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan ilki DSİ Yerleşkesine yapmayı planladığımız 40 bin metrekarelik meydan kimlikli bir yeşil alan projesidir. Bu alan peyzaj çalışmaları ve sosyal dokular ile prestijli bir hale dönüşecek. Ayrıca şehrimizin doğusunda ve batısında bulunan Geçit ve Vasgirt Dereleri güzergâhında 60 bin metrekarelik yeşil alanı şehrimize kazandıracağız. Yine her mahallede, imar planında belirlenmiş yeşil alanlar var. Bu alanların bir kısmına senelerdir hiç çalışma yapılmamış. 100 bin metrekarelik yeşil alanı orta vadede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.