Refahiye Emniyet Müdürlüğü tatil için yola çıkan sürücülere çay ve kahve ikramında bulunuluyor.

Yaz mevsimi dolayısıyla yaşanan trafik yoğunluğuna bağlı olarak artış gösteren trafik kazalarına önlem almak amacıyla Valisi Ali Arslantaş’ın talimatı ile trafik kontrol noktalarında trafik polislerince durdurulan uzun yol sürücülerine çeşitli ikramlarda bulunuyor. “Yollara Beş Dakika Ara” projesi ile bir ay süresince Refahiye’de E-80 karayolu üzerinde uygulanacak.

Dikkatlerin dağıldığı nokta

Uygulama noktasında denetimde bulunan Vali Arslantaş, birçok kazanın yol kusurlarından değil, dikkatsizlik, yorgunluk ve uykusuzluktan meydana geldiğini hatırlattı. Uygulama noktasının, uzun mesafeler gelerek; Erzurum, Gümüşhane, Erzurum ve bu bölgedeki illere araçları ile giden vatandaşların yorgunlukların arttığı dikkatlerinin dağıldığı bir nokta olduğuna işaret eden Vali Arslantaş; "Şuanda Refahiye ilçemizdeyiz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın da ilçesi. Sayın Başbakanımızın deyimi ile "Yolların kralı olmaz kuralı olur" diyoruz. ‘Yollara Beş Dakika Ara’ ismi ile adlandırdığımız projemizi burada uyguluyoruz” dedi.

Denetimler sırasında Vali Aslantaş’a, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Refahiye İlçe Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy’un da eşlik etti.