Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçedeki inşaat şantiyelerini gezerek işçilerinin kaldıkları yerleri denetledi.


İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen ve 11 işçinin ölümüyle sonuçlanan yangın faciasının ardından Şişli Belediyesi, ilçedeki şantiyelerde denetimi arttırdı. Zabıta ekipleriyle birlikte Şişli’deki inşaat alanlarını gezen Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, inşaat işçilerinin barınma sıkıntılarına tanık oldu. Sarıgül, işçilerin sorunlarını dinlerken, standartlara uygun olmayan yerlerde yaşam koşullarının düzeltilmesi için yetkilileri uyardı.

Başkan Mustafa Sarıgül, denetimlerin artarak süreceğini ve standartlara uymayanlara maddi yaptırımlar uygulanacağını söyledi. Sarıgül, sorunlarını dinlediği işçilere de gerekli düzenlemeleri yapacakları sözünü verdi.

Sarıgül, bölgedeki 50 şantiyede denetim yaptıklarını vurgulayarak, "Esenyurt'ta yaşanan olay hepimize ders niteliğindedir. Denetimlerimizi artıracağız. Burada gözlemlediğimiz kadarıyla, ısınma odun sobaları ile de yapılıyor. Allah korusun bir sigara külü bile yangın çıkmasına yol açabilir. Ekmek parası için evlerini ailelerini terk edip buralara gelen işçilerimize sahip çıkmak görevimiz. İşçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli tüm yaptırımları uygulayacağız" dedi.