Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği ve Ankara Erzincanlı İşadamları Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri Erzincan’daki işadamlarıyla biraraya geldiler.

Bir dizi etkinlik ve açılışlara katılmak üzere Erzincan’a giden Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Canikli ve Ankara Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tevhit Şevket Tavşanoğlu Erzincan’da düzenlenen toplantıda, işadamlarıyla biraraya geldiler. Taşçı Konağı’nda düzenlenen toplantıda buluşan işadamları Erzincan ekonomisini değerlendirirken yatırımlar hakkında da görüş alış verişinde bulunudular.

Başkandan yatırım çağrısı
Toplantıda konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İstanbul ve Ankara’daki işadamlarıyla, Erzincan’daki işadamlarını buluşturarak Erzincan’ı masaya yatırdıklarını söyledi. İşadamlarına Erzincan’a yatırım yapmları çağırısında da bulanan Başkan Başsoy, “Artık bundan sonra paranın yönünü Erzincan'a çevirin. Erzincan Organize Sanayisi yatırım bekliyor. Bu toprakların yetiştirdiği işadamları olarak kentimizi kalkınması ve gelişmesi için işyerleri açın fabrikalar kurun” dedi.

Erzincan için çalışıyoruz

Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Canikli ise konuşmasında, göreve geldikleri andan itibaren Erzincan için çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi. ERSİAD olarak bir ilke imza attıklarını belirten Başkan Canikli, “Türkiye’de işadamları derneği olarak ilk defa ERSİAD’ın organize sanayi bölgesi kuran bir dernek olmuştur. ERSİAD olarak Erzincan’ın ekonomik yönden kalkınması için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Birliktelik sağlayacağız
Ankara Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tevhit Şevket Tavşanoğlu da yaptığı konuşmada, Ankara’daki işadamlarını biraraya getirmek için işadamları derneğini kurduklarını söyledi. Başkan Tavşanoğlu, “Erzincan’daki yatırımlarda pay almak ve yatırımlarda yer sahibi olmak kararındayız. Bu amaç ile kurulduk, bu amaç ile hizmet etmek için varız.Erzincan’ın Ankara’daki bir kolu olacağız ve Ankara’nın da Erzincan’a yatırım yapması konusunda çaba sarf edeceğiz. Burada tüm Erzincanlılara, öğrencilere yarımcı olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Gümrük Ticaret Bakanlığı Eski Bakan Müşaviri KEMAV Başkanı İsmail Yücel, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Canikli, Ankara Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tevhit Şevket Tavşanoğlu, MÜSİAD Erzincan Başkanı Murat Yurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bedir Limon ve işadamları katıldı.