Erzincan Belediyesi kurmayı planladığı Kent Bilgi Sistemi için Belediye Meclisi’nden yetkiyi alarak çalışmlarına başladı.
Sistemle vatandaşlar kendilerini ilgilendiren bilgilere ulaşma imkanı buluncak.
Erzincan Belediyesi kurmayı planladığı Kent Bilgi Sistemi için Belediye Meclisi’nden yetkiyi alarak çalışmlarına başladı.
Erzincan Belediye İmar Müdürlüğü kent bilgi sistemi kurulması çalışmalarına başladı.
Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kent bilgi sistemi ile belediye sınırları içerisindeki vatandaşların, kendilerini ilgilendiren her türlü bilgiye dünyanın her yerinden ulaşılabileceklerini söyledi.
Şireci, "Kent Bilgi Sistemi, bir kentin, coğrafi özelliklerini, insanlarını ve sosyo-ekonomik niteliklerini, üst dokusunu ve altyapısını, akıllı ve katmanlı haritalarını, gelir ve gider sistemlerini kapsayan sayısal ve sözel bilgilerinin ilişkilendirilmesi; mükellefiyet ve aboneliklerin belirlenmesi, gerekli personel, bilgisayar donanımı ve yazılım altyapılarının oluşturulması, sistemin yaşayan ve sürekli güncellenen bir yapıya dönüşmesi, karar ve denetim mekanizmalarının daha hızlı ve daha doğru işlemesi için, veri toplama, bilgi sunma ve hizmet üretmede tam koordinasyonun sağlanmasıdır” dedi.
Mehmet Şireci, “bu sistem işletme aşamasında belediyemizin hızını artırırken, doğrudan vatandaşa da kolay hizmet alabilme olarak yansıyacak. Çalışmalarımıza 2012 yılında hız vererek aynı yıl bu hizmeti kısmen de olsa devreye sokabilmeyi umuyoruz.
Sistem dahilinde uçak ve uydu fotoğraflarından, sokak sokak altyapı ve üstyapı verilerine, İmar durumundan kentteki tüm binaların resimlerine, belge yönetiminden halkla ilişkilere, abone ve sicil bilgilerinden belediyecilik hizmetlerinin internet üzerinden verilebilmesine kadar her konu kent bilgi sistemi içerisinde çözüme kavuşacak. Modern belediyecilik için bu sistem şart” açıklamasında bulundu.