Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman Erzincan’da bulunan gazete sahipleri ve basın çalışanlarıyla bir araya geldi.


Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erzincan’da görev yapan televizyon ve gazete sahipleri, basın çalışanları ve köşe yazarlarına yönelik program düzenlendi. Polis evinde düzenlenen programa Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, şube müdürleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç ve gazeteciler katıldı.

Programda konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman Erzincan’ın asayiş yönünden değerlendirmesini yaparak Gazetecilerin önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtti. Elaman; “Basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Biz Emniyet Müdürlüğü olarak basın ile devamlı iyi diyaloglar kurma çabası içerisindeyiz. Basın mensubu arkadaşlarımızla kurumsal olarak 6 ayda bir araya gelelim diye bir program yaptık. Geçtiğimiz yaz aylarında bir toplantı yapmıştık. Önümüzdeki aylarda da tekrar bir araya gelip basın mensubu arkadaşlarımızla hasbıhal etme niyetindeyiz. Basının bizden ne gibi beklentileri var. Onu da bu tarz toplantılarda öğrenip değerlendiriyoruz. Daha önceden Valimiz basına bilgi vermede yetkili olduğu için olan olaylarda Valimizin onayından çıkıncaya kadar aktüalitesini kaybediyordu. Birkaç gün sonra gazetelerde yayınlanmak zorunda kalıyordu. Biz Valimizle görüşüp yetki devri yaparak basına en hızlı bir şekilde bilgi vermeye çalışıyoruz. Olan olayların bilgisini daha hızlı verebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu bizim basına verdiğimiz değeri de gösteriyor. Bu konuda yapılacak başka çalışmalarda olursa bunları da değerlendiririz. Bu konuda biz elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç ise İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman’a teşekkür etti.

EGİSAD gazetecileri ağırladı
Erzincan Girişimci Sanayici İşadamları Derneği (EGİSAD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Erzincan'da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basının temsilcilerini bir araya getirdi.

Yemekli programında konuşan EGİSAD Başkanı Güner Ersoy, gazetecilerin, 10 Ocak ÇalışanGazeteciler Günü'nü kutladı. EGİSAD olarak basın kuruluşlarının temsilcilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden Ersoy, "Derneğimizin 2012 yılı sonu itibariyle üye sayısı 150 oldu. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde bu rakamları daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Üyelerimizle birlikte yurt içi ve yurt dışı gezilerimiz devam etmekte. Önümüzdeki günlerde Afrika ülkelerine geziler düzenleyeceğiz. Devam eden ve yeni yaptığımız projelerimiz var. Bunu yanı sıra sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunuyoruz." dedi.

Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç ise konuşmasında, gazetecileri unutmayan EGİSAD yönetimine teşekkür etti.