Güngören Belediyesi, parklara yerleştirdiği çocuk oyun gruplarında bir ilki gerçekleştirdi.
Güngören Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Belediye parklara kurduğu çocuk oyun gruplarını Vandalizm’e (kasti hasar) karşı oyun gruplarını sigortalattı
Öğrenmeye ve keşfetmeye meraklı miniklerin gazabına uğrayan oyun grupları yerine yeni bir konsept oluşturuldu. Belediye, Vandalizm’e (kasti hasar) karşı oyun gruplarını sigortalattı.
Minikler ateşle de yaksa, testereyle de keste hiçbir hasara uğramayan oyun grupları ayrıca çocukların zihinsel ve fiziksel yönden gelişimine de katkı sağlıyor.
Belediyelerin karşılaştığı en büyük problemlerden birisi, çocuklar tarafından koparılan, kırılan oyun grupları olmuştur. Türkiye’nin geleceği olan çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleriin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, "Oyun gruplarımız, çocukların hem grup halinde oyun oynamalarına imkan sağlıyor hem de miniklerin bulmaca kabiliyetlerinin gelişmesini sağlıyor. Gruplarımızın bağlantı noktalarında kauçuk kullanıldığı için çocuklarda herhangi bir yaralanma neredeyse imkansız hale geliyor. Ailelerimizin bu konuda içlerinin rahat olmasını istiyorum. Ayrıca çocukların zarar verdiği oyun grupları nedeniyle şehirde oluşan görüntü kirliliğinin de önüne geçmiş olduk” dedi.