Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçenin artık geliştiğini ve ruhsatlı yapılar haricinde hiçbir girişime izin verilmeyeceğini söyledi.
Sultanbeyli Belediyesi kaçak yapıyla mücadelede bugüne kadar kararlı adımlar attı ve bu kararlı adımlarını devam ettiriyor. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’nin artık geliştiğini ve ruhsatlı yapılar haricinde hiçbir girişime izin verilmeyeceğine dikkat çekti.
Konut müdürlüğü kuruldu
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, göreve geldikleri günden bu yana kaçak yapıyla mücadele konusunda çok sayıda çalışma yaptıklarını ifade etti. "Kaçak yapıyla mücadelenin ilk adımını Yapı Kontrol Müdürlüğünü kurarak yaptık" diyen Başkan Keskin, "Bugüne kadar kaçak yapıya hiç taviz vermedik. Tespit ettiğimiz tüm kaçak yapılara anında müdahale ettik. Bu ilçede yaşayanlar olarak hepimizin birbiri üzerinde hakları var. Şehrin ortak mekânlarını, sosyal donatı alanlarını, okulları, parkları ve camilerini hep birlikte kullanıyoruz. Kaçak yapılaşmayı bugüne kadar durdurmamış olsaydık, ihtiyacımız olan bu alanları tamamen kaybetmek durumunda kalacaktık" dedi.
Tüm önlemlerimizi aldık
Kaçak yapıyla mücadele yöntemlerinde yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Keskin, "İlçemizde ve çevre ilçelerde yapı malzemesi satan firmalarla iletişim halindeyiz. Sorun yaşanılmaması için gerekli yazışmaları gerçekleştirdik. Firmalar ruhsatı olmayanlara kesinlikle yapı malzemesi satışı gerçekleştirmeyecek. Aksi takdirde onlarda bu suça ortak olacaklar ve gerekli cezai işlemleri onlara karşıda uygulayacağız" dedi.
Her mahalleye ekip
Bu çalışmaların yanında her mahalleye ekip görevlendirileceğini ifade eden Başkan Hüseyin Keskin, "Şuan 6 ekip ilçe genelinde kontrollerini sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde ekip sayısını artırmayı planlıyoruz. Her mahallede bir ekip görev yapacak şekilde planlamamızı gerçekleştirdik. Bu hazırlıkların yanı sıra Sultanbeyli Belediyesi olarak tüm personelimize kaçak yapıyla mücadelede görev düşüyor. Çalışma arkadaşlarımız bu konuda bugüne kadar çok özverili davrandı. Önümüzdeki süreçte de aynı özveriyle çalışmalar yapacaklarından hiç kuşkum yok" şeklinde konuştu.
Belediye olarak kaçak yapıyla mücadele konusunda tüm tedbirleri aldıklarının altını çizen Başkan Keskin, "Daha yaşanabilir bir Sultanbeyli’yi inşa etmek adına görev süremiz boyunca ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Sultanbeyli artık kaçak yapılaşmayla, usulsüzlüklerle anılmıyor. Beş yıllık görev süremizde bunu hayata geçirdik. Şimdi biz kaçak yapı konusunda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Yasal tüm çalışmaları hazırladık ve kaçak yapı yapana ilgili kanun çerçevesinde cezai işlem uygulayacağız. Sultanbeyli’nin sağlıksız yapılaşması demek geleceğimizin karartılması demektir" dedi.