Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD), İsrail’in Gazze ve Filistin’e yönelik yapmış olduğu insanlık dışı saldırıları kınadı.
ERSİAD Başkanı Yavuz Canikli, yaptığı yazılı açıklamada; “İsrail’in Gazze’ye yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırılar kabul edilemeyecek bir insanlık vahşetidir. Bizler Erzincanlılar olarak, her türlü zulmün bir insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. İsrail’in devlet eliyle, savunmasız Filistin halkına, çocuk, genç, yaşlı, sivil ve askeri hedef gözetmeksizin düzenlediği kara ve hava saldırılarını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Bu zulme kimse sessiz kalamamalı, diyen Başkan Canikli, “Müslüman ülkeler birlik olarak bu katliama dur demelidir. İsrail devleti masum insanlara saldırırken, savunma hakkı gibi kimsenin inanmadığı gerekçeleri sürekli tekrar etmektedir. İsrail yaptığı her türlü zulme karşın mağdur kisvesine bürünmeye çalışmaktadır. Akan kanın bir an evvel durdurulması en büyük arzumuzdur. İsrail’in Gazze’de vahşice uygulamakta olduğu katliamları, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği olarak şiddetle ve nefretle kınıyor, tüm dünya devletlerini, bu katliama dur demeye davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.