Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Deprem Teknolojileri Enstitüsü kuruldu.
Erzincan’da kurulan enstitü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ’nden sonra Türkiye’de açılan 2. Deprem Teknolojileri Enstitüsü oldu. Enstitü, deprem mühendisliği ve yer ve gök bilimleri alanlarında faaliyet gösterecek.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, düzenlediği basın toplantısında, yeni kurulan Deprem Teknolojileri Enstitüsü, Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu ve üniversitenin öğrenci istatistikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Levent, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye’de açılan 2’si kurulan enstitünün, deprem şehri olan Erzincan’da deprem ve yer gök bilimleri alanlarında araştırmalar yapacağını söyledi.
Üniversitedeki öğrenci istatistikleri ile ilgili bilgilerde veren Rektör Prof. Dr. Akın Levent, üniversitenin doluluk oranının da geçen yıla göre yüzde 20’lik artış yaşandığına da dikkat çekerek, “2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenci sayımızı 25 bin 600 olarak öngörmekteyiz” dedi.
Türk Tarihi Sempozyumu’nun Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin ev sahipliğinde 9-12 Ekim tarihlerinde yapılacağını da söyleyen Prof. Dr. Levent, “Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde düzenlenecek olan sempozyumun, birçok alanda bilimsel araştırmalara ortak bir zemin oluşturacağını da ifade etti.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, sempozyumdaki bildiri ve raporları kitap olarak yayımlanacağını da sözlerine ekledi.