Erzincan Valiliği, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulum çalışmalarına hız verdi. Kurulacak OSB için uygun arazi tespiti yapılıyor.

Erzincan Valiliği öncülüğünde Erzincan’da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulum çalışmaları sürüyor. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, organize sanayi bölgelerinin oluşturulabileceği uygun arazi arayışlarına katılarak bilgi alış verişlerinde bulundu.

Doğu’nun tarım üssü olacak
Erzincan genelindeki parçalanmamış büyük çaptaki hazine arazilerini yerinde gören Erzincan Vali Ali Arslantaş, tarım sektörünün; stratejik, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, Erzincan tarımının özellikle markalaşma ve ihracat odaklı planlanması ve Doğu’nun tarım üssü olabilmesi için tüm paydaşların katılımı ile tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri çalışmasının titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekti.
Vali Aslantaş, bu çalışma çerçevesinde, Erzincan’ın Türkiye çapında rekabet edebilmesi için nitelikli ve verimli hayvan sayısının artırılacağı ve örtü altı sebze üreticiliği ile tüm bölgenin ihtiyacını karşılayacak bir yeterliliğe ulaşılacağını belirtti.

Refah düzeyi yükselecek

Vali Ali Arslantaş, "Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri, hayvansal ve bitkisel üretimin yapıldığı işletmelerin, yeni teknolojileri uygulayabilen, yeterli büyüklükte, alt yapısı sağlanmış, uygun bölgelerde planlanarak, süt, et vb. hayvansal ürünlerin ve örtü altı sebzelerin sağlıklı ve yeterli miktarda üretimlerinin sağlanması ve daha iyi yetiştirme ve üretilme koşullarında kârlı bir işletmecilik sonucu üreticinin gelir ve refah düzeyinin yükseltilmesi amacıyla kurulacaktır” dedi.