Aydınlık Çadırlar Projesi’yle İliç’te yaylalarda hayvancılık yapanların çadırlarının elektrik ihtiyacı güneş enerji sistemleri karşılanacak.

İliç Kaymakamlığı ve İliç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, hayata geçirilen Aydınlık Çadırlar Projesi’yle, ilçede yaylalarda göçer hayvancılık yapan küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin elektrik ihtiyacı güneş enerji sistemleri kullanılarak karşılanacak. Proje tanıtımı için düzenlenen programa İliç Kaymakamı Sedat Ateş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ve vatandaşlar katıldı.

150 bin TL’ye maloldu
150 bin liraya malolan projenin sponsorluğunu, Anagold Madencilik, Erzincan Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İçtaş inşaat üstlendi. İlçede, 150 işletmede 45 bin küçükbaş hayvanın bulunuyor. Törende konuşan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Aydınlık Çadırlar Projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere ve projenin sponsorluğunu üstlenen kurumlara teşekkür ederek, küçükbaş hayvancılık yapan yetiştiricilerin en büyük eksikliklerinden birinin projeyle giderilmiş olacağını söyledi.

Törende konuşan İliç Kaymakamı Sedat Ateş ise proje sonunda Erzincan’ın meşhur tulum peynirinin üretildiği yüksek yaylalarda hayvancılık yapan göçerlerin kaldığı çadırlarda aydınlatmanın sağlanacağını, akşamları günlük hayat akışının devam edeceğini, boşa giden, verimsiz geçen akşam saatlerinin değerlendirilmesinin sağlanacağını söyledi. Törende yapılan konuşmaların ardından yetiştiricilere yaylalarda kullanacakları güneş panelleri verildi.