Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından 10 aydır yürütülen sigara kaçakçılarına yönelik operasyon sona erdi. Operasyonda akıl almaz yöntemlerle sigara kaçakçılığı yapan şebeke çökertildi.

İstanbul, Ağrı, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Mersin, İzmir, Konya, Rize, Malatya, Şanlıurfa, Van ve Karabük olmak üzere toplam 13 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Örgüt üyelerinin gümrük kaçağı sigaraları doğu illerinden ve Gürcistan'dan temin ettikleri, kaçakçılıkta kiralık araç kullandıkları, geçiş güzergahlarını sürekli değiştirerek, kontrol noktalarının tespit için öncü araç kullandıkları, zaman zaman kargo ve otobüs ile sevkıyat yaptıkları, telefonda konuşmalarını şifreli yaptıkları, her sevkıyatta hat (GSM) değiştirdikleri, bu eylemleri örgütlü bir şekilde gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Yapılan operasyonda, toplam 315 bin 661 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara, bin 420 kilogram kaçak çay, 67 şişe gümrük kaçağı viski, 2 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 27 adet mermi ele geçirildi. Yurt dışından kaçak yollarla Türkiye'ye getirilen gümrük kaçağı sigaraları, örgütlü bir şekilde batı illerine sevk ederek, piyasaya sürdüğü tespit edilen toplam 30 şüpheli 13 ilde yakalandı.

15 şüpheli, yakalandıkları illerce ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler O.B., A.B., A.G., F.Y., B.S., D.D., C.T., M.S.L., E.S., T.Ç., Ö.A., B.A., A.A., A.D. ve T.Ç. Erzincan'a getirilerek adli makamlara sevk edildiler.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü sigara kaçakçılarına yönelik düzenlediği başarılı operasyonlarda 1,5 yıl içerisinde 1 milyon 500 bin paket kaçak sigara yakaladı.