Eğitime, Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Hüsrev Öz, Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr.Yılmaz Boz, İl ve ilçe Tarım Müdürlüğü'nün konu ile ilgili teknik personeli ve üzüm yetiştiricileri katıldı. Tekirdağ'dan davet edilen Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Üzümlü’de bağ alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Üzümlü Çamlık parkında yapılan eğitim toplantısına ise çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Eğitim programına konuşmacı olarak katılan Dr.Yılmaz Boz, Cimin Üzümünün endemik bir tür olmasının bölge için bir avantaj olduğunu söyledi. Çiftçilerine bağcılık konusunda temel bilgiler veren Dr. Boz, bölgede baran sistemiyle üretim yapıldığını ve bağcılıkta ilaç kullanımının çok düşük olması nedeniyle organik ürün kalitesine yakın bir üretim yapıldığını söyledi.

Cimin üzümünün tat ve aroma açısından diğer üzüm türlerine göre farklı bir yere sahip olduğunu kaydeden Yılmaz Boz, Cimin üzümünden elde edilen yan ürünlerin de son derece önemli olduğunu savundu. Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek ise Erzincan'da 8 bin 540 dekarlık alanda üzüm üretildiğini ve bu alanda yılda yaklaşık 5 bin 500 ton ürün elde edildiğini ifade etti.