İncelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a gelen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Organize sanayi bölgesinde bulunan kesimhanenin tekrar ekonomiye kazandırılacağını, gerekli ihalelerin yapılarak yüklenici firmalara iş tesliminin yapıldığını söyledi.

Erzincan’da tavukçuluk sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, toplantıda sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek, önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritası konusunda bilgiler verdi. Erzincan İl Özel İdaresi tarafından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne devredilen kanatlı kesimhanesinin tekrar ekonomiye kazandırılması için çalışmalar sürerken, Erzincan’da bulunan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan kanatlı kesimhanesinde incelemelerde bulundu. Beraberinde Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever, Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Naci Gün ve sektör temsilcileri ile kesimhaneyi gezen Genel Müdür Kemaloğlu, böyle büyük bir tesisin ekonomiye kazandırılmasıyla bölgede sektörün hareketleneceğini söyledi.

Kesimhaneyle ilgili açıklamalarda bulunan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, kombina inşaat alanında incelemelerde bulunmak ve sektör temsilcilerini dinlemek üzere Erzincan’a geldiklerini söyledi. Genel Müdür Kemaloğlu açıklamasını şöyle sürdürdü. “Erzincan’da sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri, üreticiler ve bu alanda söyleyecek sözü olanlarla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Biz de bu toplantıdan çok şey istifade ettik. Gördük ki Erzincan’da tavukçuluk sektörü ile ilgili olarak büyük bir potansiyel var. Bir süredir beklenti de oluşmuş. 2011 yılında bu arazi ve tesis kurumumuz tarafından devralınmış. Ancak son yaşanan depremde aldığı orta hasar, bunu raporlanması ve prosedürün tamamlanması biraz uzun sürmüş. Nihayet biz yakın bir zamanda buranın ihalesini bitirdik. İnşaat alanını gördük, yüklenici firma çalışmalara başlamış. Yer teslimi de yapıldı. İnşallah 2014 yılında kombina tesisleri kurumumuza teslim edilmiş olacak. Tesisin inşaat sürecinin tamamlanmasının ardından Erzincan ve bölge illerde tavukçuluk sektörünün gelişeceğine, üretimin artmasına vesile olacak. Tesisin faaliyete geçirilmesi aynı zamanda istihdam demek, önümüzdeki süreçte ihracat demek. Böyle bir tesisin Erzincan’a kazandırılması için yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. Et ve Süt Kurumu bu arada yapısal bir değişim yaşadı. Önceden Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü idik nisan ayından bu yana Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü olarak çalışıyoruz. Bu değişimden sonra bizim et, süt ve balık piyasasında komple bir düzenleme görevimiz var. Bu kapsamda böyle üretim altyapısının bulunduğu ancak pazarlama altyapısının kurulamadığı, Pazar entegrasyonunun sağlanamadığı, özel sektörün belki de ilk adımı devletten beklediği bölgelerde biz öncü rolünü üstleneceğiz. Burada zaman içerisinde özel sektörün gelişmesiyle birlikte devletin rolünün azaldığı görülebilir. Amaç burada sektör dinamizmini harekete geçirerek üretimi teşvik etmek ve artırmak. Biz tesisi hayata geçirdiğimizde hem özel sektör gelişecek hem de üretim hızla artacak. İnşallah bu tesisi bölge için yararlı bir yatırım olacak. Ben şimdiden Erzincan’a ve bölgeye haırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.