Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Erzincan’da tespit edilen 5 riskli binadan 2’sinin yıkım işlemleri tamamlandı.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Erzincan’da yürütülen çalışmalarda, vatandaşların talepleri doğrultusunda riskli binalar tespit ediliyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada, Erzincan genelinde 5 bina riskli olarak tespit edildi. Bu 5 binadan 2’sinin yıkım işlemleri tamamlandı.Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih Gündüz, Erzincan’da kentsel dönüşüm projesi çalışmaları hakkında çeşitli zamanlarda kent genelinde bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Vatandaşların dönüşüme olan ilgisi fazladır. Halkın kanundan nasıl faydalanacakları konusunda bilgilendirme yapılmaktadır. İlimizde Tercan 1, merkezde 4 olmak üzere 5 bina riskli yapı olarak tespit edilmiş ve bunlardan 2’side yıkılmıştır. 20 vatandaşımızda riskli yapı tepsi ücretini yatırarak binalarının riskli yapı olup olmadığını tespit ettirmek için başvuruda bulunmuşlardır.  Bu çalışmalarda devam etmektedir. Riskli yapı tespit ücretini yatırmadan tespit talebinde bulunan vatandaşlarımızın sayısı da 500’ü aşmıştır. Bu bizim için çok iyi bir rakamdır. Riskli alan tespiti talebinde 2 belediye alan tespiti talebinde bulunmuş, bu dosyalarda bakanlığımıza iletilmiştir ve incelemeler devam ediyor" şeklinde konuştu.