Anadolu’da yetişen büyük velilerden olan, Muhammed Vehbi "Terzibaba" 24 Erzincanlılar Derneği tarafından organize edilen programla İstanbul’da anıldı.


Güngören Kültür Merkezi’nde düzenlenen Terzibaba anma programının yapımcılığını ve sunuculuğunu Fazlı Karaman Yaptı.

Terzibaba anma programına; Erzincan eski Milletvekili Naci Terzi, EKEV Başkanı Sadık Ağca, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, KEFTUD Başkanı İbrahim Güner, ERSİAD Başkan Vekili Mehmet Koçyiğit, Başkan Yardımcısı İhsan Payalan, EKEV Mütevelli Heyeti Üyeleri Yılmaz Çetin, Ahmet Turan Akkaya, Hüseyin Duru, Yahya Bayraktar ve Kerim Özcanlı, Terzibaba Mezarlık Müdürü Murat Uslu ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Terzibaba’nın hayatının anlatıldığı ve Erzincan’da bulunan Terzibaba Külliyesi ile Terzibaba mezarlığının tanıtımının yapıldığı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

24 Erzincanlılar Derneği Kurucu Başkanı Ahmet Turan Akkaya, Erzincan’ın yetiştirdiği büyük bir Veli olan Terzibaba’yı anmak için program düzenlediklerini belirterek, katkı sunan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel karaman’a ve katılanlara teşekkür etti. Davetliler, Fazlı Karaman’ın, okuduğu şiirler ve İstanbul eski İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Sudaş’ın söylediği Tasavvuf Müziği eseriyle duygulu anlar yaşadı.

Hayatı anlatıldı
Programda, Erzincan eski Milletvekili Naci Terzi, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, EKEV Başkanı Sadık Ağca, Bahçelievler eski Belediye Başkanı Muzaffer Doğan, Güngören eski Müftüsü Alaattin Özkan, Yüksel Yalçınkaya ve Erzincan Terzibaba Mezarlık Müdürü Murat Uslu, Terzibaba’nın hayatını anlatan konuşmalar yaptılar.
Programın sonunda, 24 Erzincanlılar Derneği tarafından, konuşmacılara günün anısına birer plaket takdim edildi.Terzibaba’nın asıl adı Muhammed Vehbi’dir. Mesleği terzilik olduğu için halk arasında "Terzibaba" ya da "Hayyat Vehbi" olarak bilinmektedir. 1780 (H.1195) yılında doğan Terzibaba, 1847 (H.1264) yılında vefat etti. Dergâhının olduğu Terzibaba Mezarlığının ortasında türbesi bulunmaktadır.