Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıl dönümü Erzincan'da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Erzincan Belediye Sarayı önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başlayan kutlamalar törenlerle devam etti. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir'in kutlamaları makamında kabul etmesinin ardından Ordu Caddesi üzerindeki törenlere geçildi.

Vali Abdulkadir Demir, 3. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın halkı selamlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalara geçildi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği geçiş töreni öncesinde konuşan Vali Demir, bugünün bir milletin Hürriyet ve istiklal uğruna nice destanlar yazarak var olma mücadelesini kazandığı, devletler ve milletler arenasında 'ben de varım' dediği günün bayramı olduğunu ifade etti. Demir, "Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun. Bu büyük bayramın fert ve toplum olarak bize kazandırdıklarını anlamakla ancak millet olarak ayakta kalabilir devletler arasında onurlu bir duruş sergileyebiliriz. Devletimiz cumhuriyetin ilanıyla milletine hak ettiği değeri vererek Büyük Atatürk'ün oraya koyduğu ilkelerle modern bilim ve aklın öncülüğünde bölgesinde örnek alınan gıpta edilen bir ülke haline gelmiştir" dedi.

Vali Abdulkadir Demir'in konuşmasının ardından kutlamalar tören geçişi ile son buldu.