Mobit Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Ekinci, yurt dışındaki ülkelerde Türkiye’ye güvenin arttığını belirterek, “artık gittiğimiz ülkelerden geri çevrilmiyoruz. Türk firmalarına kapılar sonuna kadar açılıyor” dedi.

 

Mobit Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Ekinci, yurt dışında Türkiye’ye olan güvenin artığını söyledi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Ekinci, “özellikle hükümetin Türkiye dışarıya açma gayretleri bizleri de ürünlerimizi yurt dışına satmaya yöneltti” dedi.

Türk iş adamlarının yurt dışında yatırım yapmalarının amacının dünya ile rekabet etmek olduğunu belirten Gündüz Ekinci, yurt dışına çalışmak istiyorsanız orada bir yapı oluşturmanız gerekmektedir” deyi konuştu.

Ekinci, “pazar dar olunca üretiminizin anlamı kalmıyor. Pazar genişse ürettiğiniz kalitesizde olsa siz o pazarda yer bularak kalitenizi artıra biliyorsunuz. Bugün Japonya’nın geldiği nokta bu, Çin’in şu anda geçmekte olduğu noktada bu.  Genelde kalitesiz olarak bilinen Çin mallarında şu anda daha kaliteli üretimlere geçilmeye başlandı. Dünayadaki büyük markalar rekabet açısından üretimlerini Çin’de yaptırmaya başladılar. Büyük firmaların girdiği bu yolda, ben hepsini kendi ülkemde yapacağım demeniz kadar anlamsız bir durum olamaz. Elektronik dünyasında Türkiye’nin daha henüz adı geçmiyor. Biz sadece ara çözümler yakalamaya çalışıyoruz. Türkiye’nin mutlaka diğer ülkelerle entegrasyonunu ve yatırımlarını karşılıklı yapması gerekmekte. Bugün gerçekte bir ürünün altında Türkiye’de yapılmıştır ibaresinin bulunması çok önemli. Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekli. Gittiğimiz ülkelerden artık geri çevrilmiyoruz. Türk firmalarına kapılar sonuna kadar açılıyor”dedi.

Mobit Bilişim A.Ş. hakkında da çeşitli biligiler veren Gündüz Ekinci, 1998 yılında kurulan firmanın, batarya, mobil ürünler ve sunum sistemleri olarak 3 ana grup altında yaklaşık 150 çeşit ürün ile hizmet verdiğini söyledi.

Ekinci, tüketici grubuna yönelik olarak notebook, netbook ve tablet pc, kurumsal yapılarak yönelik  projeksiyon ve akıllı tahta, İş dünyasına yönelik olarakta  el terminaleri ürünlerininin cihaz ve yazılımlarını sağladıklarını da belirtti.

40 personel ile 5 farklı ürünün distbirtörlüğünü yaptıklarını ifade eden Ekinci, “Türkiye’deki su, elektrik ve doğalgaz sektöründeki faturalama operasyonlarında cihazlarımız ve yazılımlarımız kullanılmakta. Eğitim ve toplantı salonları için akıllı tahtlalar ve kalemler, ile Tablet PC’ler ve el terminalleri ürünlerimiz arasında bulunmakta. Türkiye’de elektrik sayaçlarının okunmasının yazılımı ve cihazların yüzde 70’ni, dağalgaz sayaçlarının okunması yazılımının yüzde 99’nu ve su sayaçlarının okunmasında kullanılan cihazların yüzde 90’ı firmamıza ait. Türkiye genelinde bir çok ilde otopark uygulamalarında kullanılan mobil cihazlarımızda bulunmakta”dedi.

Firma olarak en önemli özelliklerinin, farklı ürün ve çözümlerle pazara yenikler sunmak olduğunu belirten Gündüz Ekinci, amaclarının var olan ürünleri getirmek olmadığını, bunların daha iyisini müşterilerilerine taşıyarak oluşturacakları artı faydalardan ticaret yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Gündüz Ekinci, “Mobiceel markası altında yüksel kaliteli ürünler üretiyoruz. Özellikle batarya bizim geçmiş mesleğimiz. Daha önce Erzincan’da Emi Akü ismi altında akü üretimi yapıyorduk. Buradan bir bağlantı ile gelişen batarya üretimi konusunda gerek Türkiye gerekse yurt dışı içinde bir boşluk yakaladık. Bunu da değerlendirecek yatırımlarımıza başladık. Türkiye’de batarya alannında bir kalite oluşturduk. Ürettiğimiz bataryalarla ülkemizde bir çok kuruma hizmet veriyoruz. Son 4 senedir Emniyet Genel Müdürlüğü’nün telsiz bataryalarını üretmekteyiz. Batarya teknolojisinde Türkiye’deki en ileri çözüm sunan firmalardan biriyiz. En önemlisi batarya. Batarya konusunda önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir çalışma yaparak yurt içi ve yurt dışı Pazar payımızı genişleteceğiz” dedi.

Mobit bünyesinde donanımsal ve yönetim sistemi olarak 7 adet patentli ürünleri olduğunu ifade eden Ekinci, Türkiye’de taklitçiliğin önüne bir türlü geçilemiyor. Yaptığımız çalışmaların karşılığını aldığımız maalesef söylenemez. Hakkımız korunmuyor.  Ürünlerimizin taklit edilmesi bizleri çokta faydalı sonuca ulaştırmıyor. Taklit edilen ürünleri engellemek için kanuni yollara başvuruyoruz” diye konuştu.

Ürün yelpazeleri içerisinde bulunan CASİO projeksiyon cihazlarına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Gündüz Ekinci, Distbitörlüklerini yaptıkaları ürünleri Türkiye ve çevre ülkelere pazarlamak üzere firmalarla anlaşmalar yaptıklarını ve yurt dışına ihracat yapmak üzere oluşturdukları birim ile daha aktif bir pazarlama yapacaklarını söyledi.

Firma olarak yurt içi ve yurt dışında sektörle ilgili düzenlenen fuarlara katıldıklarını belirten Ekinci, fuarlar ürünlerimizin tanıtılmasında ve pazar payımızın artmasında önemli rol oynuyor. Söktörle ilgi yapılan fuarlara katılmaya özen gösteriyoruz dedi.

Mobit Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Ekinci, firma olarak sunduğumuz özel altyapı çözümleri ile Orta Doğu ve Doğu Avrupa ülkelerinde pazarlama faaliyetlerimizi artırarak ülkemizin ihracatına katkı sağlıyoruz.  "yenilik ve yüksek teknoloji üretir" sloganı ile dünyadaki son teknolojileri ve gelişmeleri yakından takip ederek, sektörde ihtiyaç duyulan donanım ürünleri tedarik edip çözümler sunuyoruz. Ürettiğimiz hizmetlerde ve ürünlerde ‘en iyi kalite’ politikasını izleyerek, çalışanlarımıza iyi hizmet ve çalışma şartları hazırlıyoruz. Sunduğumuz teknolojik çözümler ile ülkemizin teknolojik gelişmişlik seviyesine katkıda bulunarak, ‘Katma Değerli Fayda’ felsefesi ile ürün ve hizmetlerimizde farklılık ve verimlilik sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisini de değerlendiren Ekinci, “Bizler yıllardan beri enflasyonla mücadele eden ve enflasyonun yoğun olduğu ekonomide ticaret yapma aşılan bir toplum olduk. Bugün bu durum gerçekten değişti. Türk ekonomisi bugün çok iyi bir noktaya gelmiştir” dedi.


Gündüz Ekinci Kimdir?

1961 Yılında Erzincan’da doğdu. Eğitimini Erzincan’da tamamlayan ve Endüstri Mühendisi olan Ekinci uzun yıllar Erzincan’da ticaretle uğraştı. 1992 yılında İstanbul’a gelen Gündüz Ekinci bilgisayar sektöründe çalışmaya başladı.  1998 yılında Mobit Bilişim Anonim Şirketi’ni kuran Ekinci, mobil ürünler konusunda faaliyet göstermeye başladı.